Ovesno-špaldové sušenky
3. 6. 2022
Suroviny:
Suchá část
- 1 hrnek ovesných vloček (nejlépe jemně mletých)
- 1hrnek špaldové celozrnné mouky
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1,5 lžičky jedlé sody
- 4 lžíce semínek - lněné, dýňové, slunečnicové, mák (můžete samozřejmě použít libovolné)
Mokrá část
- 125g másla
- 3 lžíce medu
Postup:
V hrnci necháme roztopit máslo, přimícháme med. Smícháme všechny suché ingredience a zalijeme máslem s medem. Dobře promícháme, aby nám vzniklahmota, která se dá tvarovat. Pokud je těsto moc tuhé, můžeme přidat trochu vody. Vytvarujeme kuličky a skládáme na plech. Pečeme na 180° do zlatova. Ještě teplé jsou měkké a vláčné, po vychladnutí trochu ztuhnou a nerozpadávají se.
Dobrou chuť!