Jdi na obsah Jdi na menu

Ovesno-špaldové sušenky

3. 6. 2022

Suroviny:

Suchá část

  • 1 hrnek ovesných vloček (nejlépe jemně mletých)
  • 1hrnek špaldové celozrnné mouky
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1,5 lžičky jedlé sody
  • 4 lžíce semínek - lněné, dýňové, slunečnicové, mák (můžete samozřejmě použít libovolné)

Mokrá část

  • 125g másla
  • 3 lžíce medu

 

Postup:

V hrnci necháme roztopit máslo, přimícháme med. Smícháme všechny suché ingredience a zalijeme máslem s medem. Dobře promícháme, aby nám vzniklahmota, která se dá tvarovat. Pokud je těsto moc tuhé, můžeme přidat trochu vody. Vytvarujeme kuličky a skládáme na plech. Pečeme na 180° do zlatova. Ještě teplé jsou měkké a vláčné, po vychladnutí trochu ztuhnou a nerozpadávají se.

Dobrou chuť!